migowy

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Klauzula informacyjna - monitoring

Klauzula Informacyjna - monitoring obiektów i pojazdów PSP

Obowiązek informacyjny
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2, ogólnego Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że w obiektach oraz pojazdach Komendy Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej w Lesznie, a także w ich bezpośrednim otoczeniu prowadzona jest obserwacja i rejestracja obrazu w postaci monitoringu wizyjnego.


1. Administratorem przetwarzającym Pani/Pana dane osobowe jest Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej w Lesznie reprezentowana przez Komendanta Miejskiego Państwowej Straży Pożarnej w Lesznie (64–100 Leszno, ul. Okrężna 19, tel.(65) 32 24 200, fax.(65) 32 24 224,e–mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ).

2. W Komendzie Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej w Lesznie wyznaczony został Inspektor Ochrony Danych (61-767 Poznań ul. Masztalarska 3, tel.: 61 22 20 585, kontakt elektroniczny: http://www.psp.wlkp.pl/iod/).

3. w celu i zakresie koniecznym do zapewnienia bezpieczeństwa strażaków i pracowników PSP, zachowania w tajemnicy informacji, ochrony mienia państwowego będącego w dyspozycji PSP, zabezpieczeniu tego mienia przed uszkodzeniem lub zniszczeniem oraz ustaleniu ewentualnej odpowiedzialności majątkowej z tego tytułu. Dane mogą służyć także wsparciu procesu doskonalenia zawodowego, przygotowania analizy działań ratowniczych i ich dokumentowania.

4. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest art. 6 ust. 1 lit. c i e RODO.

5. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą te podmioty, którym administrator ma obowiązek przekazywania danych na gruncie obowiązujących przepisów prawa oraz nadrzędne jednostki Państwowej Straży Pożarnej.

6. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

7. Dane na rejestratorach zapisywane są w sposób ciągły. Ich okres przechowywania nie przekracza 30 dni, chyba że prawo nakazuje dłuższe przechowywanie danych. Nowe dane nadpisywane są na danych już istniejących i w zależności od częstotliwości korzystania z rejestratora, dostępne mogą być w czasie nie krótszym niż 7 dni od momentu zapisu.

8. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych.

9. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (00-193 Warszawa, ul. Stawki 2, tel. 22 531 03 00, fax. 22 531 03 01,
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ), gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.

10. Przetwarzanie podanych przez Panią/Pana danych osobowych nie będzie podlegało zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu,
o którym mowa w art. 22 ust. 1 i 4 RODO.

I miejsce KM PSP Leszno

miejsce

FireFightersPlus

fireplus

List PREZESA RADY MINISTRÓW

morawiecki

List Sekretarza Stanu Jarosława Zielińskiego

List J. Zielinskiego IX2019

Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Poznaniu

„WSPÓLNIE DLA WIELKOPOLSKIEJ WSI”

rolnicy

Kontakt ePUAP

epuap

Pomóżmy Sławkowi z KP PSP Starogard

pomoc1

Pomóżmy Viktorii Markiewicz

wiktoria

Pomóżmy Jackowi Oblamskiemu

plakat duzy

REKRUTACJA NA STUDIA W SGSP

SGSP Okladka

Statystyki

Interwencji w tym roku:
Miejscowe zagrożenia762
Pożary257
Alarmy fałszywe75
Łącznie interwencji:1094

Komora

Przeszkolonych strażaków:
PSP286
OSP KSRG215
OSP209
Łącznie:710

Program Regionalny

dof

bip

Bezpieczeństwo

nie dla czadu

Edukacja i profilaktyka pożarowa

edukacja

© 2015 Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej w Lesznie

Logowanie